Home EVCharge Total Energies

TotalEnergies plaatst zijn 600e laadpaal in Antwerpen

19 Mar 2024

TotalEnergies, dat verantwoordelijk is voor de uitbreiding en exploitatie van het openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen van de stad Antwerpen, heeft zopas de 600e paal in twee jaar geplaatst.

600e laadpaal geplaatst in Antwerpen

Elektrische auto's worden steeds populairder. In september 2021 ondertekende de stad Antwerpen, de tweede grootste stad van het land, een concessiecontract met TotalEnergies voor de uitbreiding van haar openbare laadpaalinfrastructuur.

Tot 2034 zal TotalEnergies ook verantwoordelijk zijn voor de technische en commerciële exploitatie van dit netwerk van publieke laadpalen. Al die laadpunten zullen worden voorzien van groene stroom uit Belgische offshore windenergie, die 100% hernieuwbaar is.

De eerste vijf TotalEnergies laadpalen werden begin februari 2022 geplaatst, waarvan drie in Ekeren en twee in Deurne. Twee jaar later staan er nu over de hele stad verspreid 600 palen.

Gebruikers vinden een overzicht van alle laadpalen in de stad op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/auto-taxi/opladen-van-elektrische-autos.

Digitale aanvraag voor een laadpaal

In Antwerpen worden op verzoek laadpalen geplaatst op het openbaar domein. Om een laadpaal aan te vragen, moeten bewoners in de stad wonen of werken, geen oplaadmogelijkheid op eigen terrein hebben en mag er geen laadpaal binnen een straal van 250 meter (te voet) staan.

Die uitrol versterkt de positie van TotalEnergies als een belangrijke speler op het gebied van elektrische mobiliteit in Europa, in lijn met haar ambitie om tegen 2025 meer dan 150.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen te exploiteren. TotalEnergies beheert het openbare netwerk charge.brussels en de laadpalen met middelhoog en zeer hoog vermogen langs de grote verkeersassen, en is nu al een erkende speler in de elektrische mobiliteit in België. Met Antwerpen breidt het bedrijf verder uit in de grootste steden ter wereld, met een brede portefeuille van oplaadpunten die momenteel in gebruik of in aanbouw zijn: Amsterdam en omgeving (22.000), Parijs (2.300), Londen (1.700), Singapore (1.500) enz.

Ontdek onze laatste blogs

Blog

MVO-beheer: TotalEnergies wordt beloond voor zijn inzet!

Blog

Nieuwe laadpunten in Wallonië

Blog

Klantgetuigenis – Effia België