Home EVCharge Total Energies

MVO-beheer: TotalEnergies wordt beloond voor zijn inzet!

24 Jan 2024

Begin 2024 kreeg TotalEnergies Marketing Services, waartoe ook Charging Solutions behoort, van EcoVadis een Platinum-medaille voor zijn MVO-aanpak (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Lees verder om meer te weten te komen.

EcoVadis label

EcoVadis, de referentie voor de MVO-beoordeling van bedrijven

EcoVadis is een wereldwijd platform dat bedrijven doorlicht op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). MVO omvat de manier waarop een bedrijf bij al zijn activiteiten en interacties met stakeholders rekening houdt met sociale, ecologische en ethische overwegingen. EcoVadis werd opgericht in 2007 en is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie voor mvo-beoordelingen. De onderneming begeleidde al meer dan 100.000 bedrijven. Aan de hand van een uitgebreide methodologie helpt ze bedrijven hun algemene impact te meten en te begrijpen, en nog beter te doen op MVO-vlak.

De platinum-medaille: het keurmerk van voorbeeldig MVO-beheer

EcoVadis kent vier MVO-medailles toe, volgens het niveau dat een doorgelicht bedrijf haalt: Brons, Zilver, Goud en Platinum. De Platinum-medaille voor mvo is de hoogste onderscheiding die een bedrijf van EcoVadis kan ontvangen. Met die erkenning beloont EcoVadis de top 1 % van bedrijven die het beter doen dan hun concurrenten.

MVO: de criteria

EcoVadis beoordeelt de MVO-prestaties van een bedrijf aan de hand van 21 criteria, die zijn onderverdeeld in 4 hoofdgebieden: milieu, bedrijfsethiek, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, en duurzame inkoop.

TotalEnergies: een MVO-aanpak zonder einde

Voor TotalEnergies Marketing Services is deze prijs een erkenning van onze acties op het gebied van sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Als belangrijke speler in de energiesector en als toonaangevende adviseur van bedrijven op het vlak van elektrische mobiliteit staan sociale en ecologische kwesties centraal in onze ontwikkelingsstrategie. Minder broeikasgassen uitstoten, de energietransitie in goede banen leiden, zorgen voor veilige en ethische arbeidsomstandigheden, werknemers opleiden, transparant werken, goed bestuur garanderen en verantwoord ondernemen ... Voor ons zijn dit meer dan alleen woorden. Het gaat om echte verbintenissen die ons elke dag leiden om samen te bouwen aan een eerlijkere en duurzamere energietoekomst.

Ontdek onze laatste blogs

Blog

MVO-beheer: TotalEnergies wordt beloond voor zijn inzet!

Blog

Nieuwe laadpunten in Wallonië

Blog

Klantgetuigenis – Effia België