Home EVCharge Total Energies

Nieuwe laadpunten in Wallonië

15 Jan 2024

Op 20 december 2023 openden we twee ultrasnelle laadpunten in Axis Parc, het eerste Waalse industriepark met een eigen laadstation! Dit bedrijvenpark ligt in de driehoek Brussel-Namen-Charleroi en voorziet zijn 2000 werknemers en talrijke bezoekers van 100 % groene stroom. In Eigenbrakel gaat TotalEnergies door met de installatie van 52 laadpunten op 21 locaties. En op de luchthaven Brussels South Charleroi zijn al meer dan 20 laadstations operationeel.

Nieuwe laadpunten in Wallonië

TotalEnergies stimuleert de verruiming van elektrische mobiliteit door aanzienlijk te investeren in toegankelijke laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Twintig laadpunten op Brussels South Charleroi Airport

Na de plaatsing van laadinfrastructuur op Brussels Airport en bij zijn werknemers werd TotalEnergies Charging Solutions Belgium gekozen om laadpunten op Brussels South Charleroi Airport te plaatsen.

In 2023 en 2024 zullen er in totaal twintig laadpunten worden geïnstalleerd. Die nieuwe infrastructuur is niet alleen nuttig voor de medewerkers van de luchthaven, maar ook voor de vele bezoekers die er komen. De eerste laadpalen zijn reeds operationeel!

52 laadpunten in Eigenbrakel

In Eigenbrakel won TotalEnergies een aanbesteding van de lokale overheid om 52 laadpunten op 21 locaties te plaatsen en uit te baten. Dit is de eerste publieke laadconcessie in Wallonië.

Het tienjarige contract omvat de installatie, de uitbating en het onderhoud van de laadpalen. TotalEnergies zal 48 AC-oplaadpunten (22 kVA) en 4 DC-oplaadpunten (120 kW) plaatsen die uitsluitend groene stroom zullen leveren. Ook hier zijn de eerste laadpalen reeds operationeel!

Ontdek onze laatste blogs

Blog

MVO-beheer: TotalEnergies wordt beloond voor zijn inzet!

Blog

Nieuwe laadpunten in Wallonië

Blog

Klantgetuigenis – Effia België