Home EVCharge Total Energies

TotalEnergies opent allereerste EV-hub in Waalse bedrijvenzone

21 Dec 2023

Axis Parc, een bedrijvenzone in Mont-Saint-Guibert, in België, die 200 ondernemingen, 4 restaurants en een sportzaal verenigt, mocht op 20 december 2023 als allereerste business park in Wallonië zijn eigen laadstation voor elektrische voertuigen in gebruik nemen. TotalEnergies installeerde er twee state-of-the-art snellaadstations met een vermogen van 300 kW elk.

Axis Parc: TotalEnergies opent allereerste EV-hub in Waalse bedrijvenzone

Steeds meer bedrijfsautorijders schakelen over op elektrisch, zeker nu de bedrijven fiscaal sterk gepusht worden naar zero emission. Het ontbreekt in België echter aan voldoende publieke laadinfrastructuur, zeker in het Waalse Gewest.

Axis Parc krijgt twee superkrachtige snelladers

Als voortrekker in elektrische mobiliteit wil TotalEnergies dan ook geen opportuniteit onbenut laten om te investeren in bijkomende laadpalen.

De jongste opportuniteit draagt de naam Axis Parc, een bedrijvenzone gelegen in de driehoek Brussel-Namen-Charleroi waar zo’n 2.000 mensen tewerkgesteld zijn bij ruim 200 bedrijven. Niet alleen deze werknemers, maar ook bezoekers en passanten kunnen er voortaan gebruikmaken van twee superkrachtige snelladers. Die kunnen vier auto’s tegelijk van 100% groene stroom voorzien.

TotalEnergies investeert in Waalse laadinfrastructuur

TotalEnergies draagt de volledige investering van de snelladers in Axis Parc. Dat is immers de business strategy van de energieprovider: het koopt zelf geen sites aan, maar gaat op zoek naar interessante locaties om een EV hub te installeren en ontzorgt de eigenaar van de site van a tot z.

Zo verzorgt TotalEnergies het volledige beheer van het project vanaf de ontwerpfase, de aanvraag van de nodige vergunningen en de aansluiting van het vermogen tot en met de volledige installatie en verplichte keuring. Ook het beheer ligt volledig bij TotalEnergies, zodat de locatie-eigenaar zich nergens over hoeft te bekommeren.

Bekijk de bouw van de laadlocatie in fast motion. 2 maanden bouwwerk in minder dan 2 minuten. De EV Hub op het Axis Parc is nu klaar om je auto te laden!

Snelladers op een bedrijventerrein

De energieprovider wil actief bijdragen tot de uitbouw van het Belgische publieke netwerk van laadpalen. Axis Parc is nog maar een begin. Er zullen nog heel wat sites in Vlaanderen, Brussel en Wallonië het voorbeeld van deze bedrijvenzone volgen eens ze inzien dat een laadstation een heuse meerwaarde, ja zelfs een must-have betekent.

Individuele bedrijven hebben immers niet altijd de middelen of de mogelijkheid om zelf dergelijke infrastructuur te voorzien. Een snellader vertegenwoordigt een aanzienlijke investering en vergt een krachtige aansluiting, die niet op elke parking van een bedrijf gerealiseerd kan worden. Investeren in publieke infrastructuur op bedrijfsparkniveau is dan ook cruciaal om de elektrificatie van het Belgisch wagenpark te faciliteren.

Meer weten over laadinfrastructuur op bedrijfsterreinen? Klik dan hier.

Ontdek onze blog

Blog

TotalEnergies opent allereerste EV-hub in Waalse bedrijvenzone